Neler yeni

Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Web Arşivi

Sizleri Aramızda Görmekten Mutluluk Duyuyoruz :) ~ Tıklayın ~

10 bin öğretmen ataması ne zaman? Gözler MEB AGS kontenjanları ve branş dağılımında

AKY Çevrimdışı

AKY

MirayWeb Coder's
1 Ekim 2022
74,820
10 bin öğretmen ataması ne zaman? Gözler MEB AGS kontenjanları ve branş dağılımında

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2025 yılı için gerçekleştireceği 10 bin öğretmen ataması gündemdeki en sıcak konular arasında yer alıyor. Öğretmen adayları, atama takvimi, AGS (Akademi Giriş Sınavı) kontenjanları ve branş dağılımı ile ilgili resmi açıklamaları yakından takip ediyor. Peki, 10 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

8fJme-dLPUKewwGpVXIMxA.jpg

MEB, her yıl öğretmen ihtiyacına göre farklı branşlarda kontenjan belirliyor. 2025 yılı için duyurulacak 10 bin kişilik atama kapsamında da en çok ihtiyaç duyulan branşlara öncelik verilmesi bekleniyor. Özellikle sınıf öğretmenliği, özel eğitim, rehberlik, okul öncesi ve temel branşlarda yüksek kontenjan ayrılacağı tahmin ediliyor. AGS sonuçlarına göre göre adaylar uygun kadro ve pozisyonlar için tercih yapacak. Peki, 10 bin öğretmen ataması ne zaman?
KiYs_TUiKkKhclWRuk97ow.jpg

Atama takvimiyle ilgili resmi açıklamanın kısa süre içinde yapılması bekleniyor. Eğitim camiası, MEB’in duyuracağı atama takvimi ve başvuru kılavuzu ile net tarihlere ulaşacak. Sürecin açıklanmasının ardından adaylar, e-Devlet ve MEBBİS üzerinden tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek.
z8BCY9zIhkatav_CXIgTtA.jpg

MEB'den daha önce konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:"Milli Eğitim Akademisi için belirlenen 10 bin atamaya ilişkin takvimin detayları ise Akademiye Giriş Sınavı sonuçlarının ilanından sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır. Geleceğimizi inşa edecek nesillerin yetiştirilmesinde görev almak üzere eğitim ailemize yeni katılacak öğretmenlerimizin atanma işlemlerinin her aşamasındaki tüm çalışmalar, mevzuat çerçevesinde titizlikle yürütülecektir. "

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar